انواع گریپ فوت و راهنمای خرید گریپ فروت | سبزیجات

گریپ فروت صورتی

ترشی نشاط آور، پرآبی و کالری جزیی گریپ فروت توأم با ویژگیای نامبرده موجب شده که گریپ فروت صورتی ، به صبحونه ای مورد علاقه و یکی از مواد خاص سالاد در بیاد.

 

امکان داره گریپ فروت از پیوند پرتقال و دارابی عمل اومده باشه. دارابی از مرکبات بسیار ترش، پُر دانه و پوست کلفت هستش. اما پرورش دهنده های گریپ فروت، طعم و بافت اونو بهتر کردن. به طور تقریبی از یه صد سال پیش، رشد شکلای جور واجور بی هسته این میوه شروع شده و نتیجه این عمل منتهی به تولید میوه ای آمیخته از تندی و شیرینی گردیده.از اون جایی که گریپ فروت تنها وقتی چیده می شه که به طور کامل رسیده باشه، پس نباید نگران باشین که کال اون به دست تون برسه. تحت بعضی از شرایط رشد و نمو، پوست صورتی یا زرد میوه، بعد از رسیدن شاید سبز می شه، اما اصلا از شیرینی اش کم نمیشه.

روش انتخاب گریپ فروت صورتی

تلاش کنین گریپ فروتای گرد، صاف و سنگین رو وردارین (چون آبدارند). گریپ فروتایی که پوست شون زبر بوده، یا پفی و نرم هستن و یا یه طرف شون نوک تیزست، نامرغوب هستن. گریپ فروتای براق که دو طرف شون کمی صاف باشه، مرغوب ترن. رنگ حنایی یا بقیه کاستیای پوستی گریپ فروت بی اهمیته و در کیفیت میوه  اثر نداره.

امکان داره در دمای اتاق بتونین بوی خوش، دل نواز و ملایم میوه  ی مورد نظر رو تشخیص بدین، ولی اونقدر که میوه سرد باشه، رایحه مزبور به مشام نمی رسه.

روش نگهداری گریپ فروت

گریپ فروت رو میشه تا یه هفته در دمای اتاق نگه داشت و اگه به جای سرد کردن، اونو گرم کنین، پُر آب تر می شه. اونقدر که بخواین میوه رو به مدت طولانی تری نگه داری کنین، اونو باید در جامیوه ای بذارین. در این صورت بین ۶ تا ۸ هفته سالم می مونه. قبل از آب گرفتن یا خوردن، گریپ فروت رو در دمای اتاق بذارین.

آماده سازی واسه مصرف

گریپ فروت رو اول بشورید، بعد ببرین. اگه گریپ فروت رو با پوست تعارف می کنین، اونو از پهنا نصف کنین. قاشق مخصوص گریپ فروت رو که سرش دندانه دندانه باشه، به کار گیرید تا تیکهای میوه رو در آورد هم اینکه واسه آماده ساختن میوه از کارد تیز پوست کنی یا کارد قوس دار مخصوص گریپ فروت استفاده کنین، اینطوری که اونو بین هر قسمت گوشت میوه و غشا ‹‹دیواره ها›› فرو برید.

هم اینکه می تونین گریپ فروت رو مثل پرتقال پوست بگیرین، واسه این منظور از دستان خود استفاده کرده یا پوست میوه رو با کارد تیزی در بیارین، بعد تیکه ای از پوست رو از بالای میوه ببرین، اون گاه تیکها رو رو به پایین و دور میوه پوست بگیرین یا پوست رو مثل پوست سیب به صورت مارپیچ در بیارین. پس از اون قاچا رو با دستانتون جدا کنین و در صورت ضرورت غشاها رو از هر قسمت بیرون بیارین.

گریپ فروت سفید

این نوع میوه به خاطر رنگ گوشت، نه پوستش که زرد رنگه، ‹‹ سفید›› اسمشه (بقیه اقسام گریپ فروتا هم به دلیل رنگ گوشت خود، ‹‹ قرمز›› ، ‹‹صورتی ›› یا ‹‹ یاقوتی›› نامیده می شن). شکلای جور واجور گریپ فروتای سفید که تخم دارن، بیشتر واسه جفت و جور عصاره استفاده می شن. تموم دانستیای مربوط به گریپ فروت صورتی مثل ‹‹ویژگیا››، ‹‹روش انتخاب››، ‹‹روش نگه داری›› و ‹‹آماده سازی واسه مصرف›› در مورد گریپ فروت سفید هم صادقه.

منبع : دنیای تغذیه- شماره دهم

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *